Mobiele airco kopen? Lees hier alles wat je moet weten

Met een mobiele airco kun je de temperatuur in een ruimte regelen. Het voordeel van een mobiele airco ten opzichte van 'normale' airconditioning is dat dit apparaat gemakkelijk te verplaatsen is. Zo houd je overdag de woonkamer koel, terwijl je hem ś avonds naar de slaapkamer verplaatst. Tijdens de wintermaanden kun je hem ook gemakkelijk opbergen. Wil jij een mobiele airconditioner kopen? Hieronder lees je waar je zoal op kunt letten.

Airco of luchtkoeler?

Weet je al of je een mobiele airco of een luchtkoeler wilt? Zo niet, dan is het handig om deze pagina eerst even te lezen. Daar lees je wat het verschil is tussen deze twee apparaten en wat de voor- en nadelen van beide soorten zijn.

Het voordeel van een mobiele airco of luchtkoeler is dat deze apparaten gemakkelijk te verplaatsen zijn. Je zet ze neer waar en wanneer het nodig is en kunt ze na die tijd weer opbergen.

Hoe groot is de ruimte?

Het kiezen van een geschikte mobiele airconditioner hangt voor een groot deel af van de grootte van de ruimte waar je deze gaat neerzetten. Een airco kan in principe één ruimte koelen. Als je er één gaat uitkiezen, is het dus handig om vooraf uit te rekenen hoe groot de ruimte is die deze koel moet gaan houden.

Het verkoelingsbereik van ieder product wordt weergegeven in vierkante en/of kubieke meter. Daarnaast wordt bij ieder apparaat aangegeven wat het koelvermogen in BTU en in watt is.Als richtlijn kun je aanhouden dat je ongeveer 136 BTU of 40 watt koelvermogen nodig hebt per kubieke meter ruimte. Houd er wel rekening mee dat als een ruimte slecht geïsoleerd is of grote ramen heeft, het dan handig is om te kiezen voor een airco met een wat groter koelvermogen.

Ik zoek een airco voor een ruimte:

Het geluidsniveau van de mobiele airco

Dat een airco wat geluid maakt, daar kom je eigenlijk niet onderuit. Toch is het handig om rekening te houden met het geluidsniveau van het apparaat, zeker als je van plan bent om hem op de slaapkamer te gebruiken. Het geluidsniveau van mobiele airco's ligt zo tussen de 50 en 70 decibel. 50 decibel is vergelijkbaar met gefluister en een geluid van 60 decibel kunt vergelijken met het geluid van een gesprek op 1 meter afstand.

Ik wil een stille airco

Handige functies voor meer gebruikscomfort

Sommige mobiele airconditioners zijn uitgerust met handige extra functies, die het gebruiksgemak vergroten. Zo zijn sommige modellen voorzien van een verwarmingsfunctie. Deze kun je dus niet alleen gebruiken om een ruimte koeler te maken, maar ook om deze te verwarmen tijdens de wintermaanden. Daarnaast zijn er ook mobiele airco's en luchtkoelers met een ionisator. Deze zorgen ook voor zuivering van de lucht, zodat vuildeeltjes, zoals stof en pollen, eruit gefilterd worden. Tenslotte beschikken sommige airconditioners over een ventilatiefunctie. Als je die inschakelt, blaast deze een koele luchtstroom uit, die hetzelfde effect heeft als een ventilator. De temperatuur daalt niet, maar het voelt wel lekker koel aan.

  1. Bekijk alle airco's met verwarmingsfunctie
  2. Bekijk alle airco's en luchtkoelers met ionisator
  3. Bekijk alle airco's en luchtkoelers met ventilatiefunctie